Roldeur voor je garage kopen? Hier moet je op letten

Sta je op het punt om een nieuwe garagedeur te kopen en overweeg je om voor een roldeur te kiezen? Dan is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. In dit artikel vertellen we je welke zaken dat zijn.

Het deurblad

Roldeuren voor garages zijn leverbaar met twee soorten deurpanelen: geïsoleerde en ongeïsoleerde panelen. Geïsoleerde panelen zijn aan te raden als de garage met je woning is verbonden. Op die manier kan er geen tocht en kou via de garage je woning binnendringen.

Ook is een geïsoleerde roldeur aan te raden als je een lange tijd in de garage doorbrengt. Bijvoorbeeld om je favoriete hobby uit te oefenen of omdat je er een werkplek hebt.

Ongeïsoleerde roldeuren zijn een prima keuze als je de garage met name als opslagplaats, als parkeerplaats of als fietsenstalling gebruikt.

Bedenk dus goed wat voor jou belangrijk is en kies vervolgens voor een ongeïsoleerde of een geïsoleerde roldeur. Het kan namelijk zomaar een paar honderd euro verschillen als je voor een ongeïsoleerde roldeur kiest. Dus het zou zonde van je geld zijn als je onnodig een ongeïsoleerd model koopt.

De bediening

De meeste roldeuren voor garages worden tegenwoordig standaard met een afstandsbediening geleverd of met een app zodat je de roldeur ook op grotere afstand kunt bedienen. Maar elektrische bediening hoeft niet altijd nodig te zijn. Zeker als je de garage niet zo vaak gebruikt kun je zonder problemen voor een handmatig bedienbare garageroldeur kiezen. Dat scheelt je toch al snel een paar honderd euro op de aanschafprijs.

De kleur van de roldeur

Voor wat betreft de kleur van de roldeur raden we je aan om te kijken naar de kleuren van je woning. Probeer ervoor te zorgen dat de kleur van de panelen van de roldeur aansluiten op de rest van de uitstraling van je woning. Op die manier zorg je voor een mooi geheel.

Inbraakwerende sloten

Helaas komt het nog vaak voor dat inbrekers via de garage een woning binnendringen. Of dat ze de garage leegroven. Je kunt de kans op een inbraak in de garage een stuk kleiner maken als je voor een deur kiest met goede sloten. 

Goede sloten worden ook wel inbraakwerende sloten genoemd. Doe dus altijd navraag bij je garagedeur specialist of de roldeuren die je op het oog hebt inbraakwerende sloten hebben.

Alternatieven voor een garage roldeur

Wanneer je tot de conclusie komt dat je toch niet een roldeur als garagedeur wilt, is het natuurlijk de vraag welke deur je dan het beste kunt kopen.

Een goed alternatief is een sectionale garagedeur. Dit type deur bestaat net als een roldeur uit horizontale panelen. Een sectionaaldeur heeft alleen wat bredere deurpanelen waardoor de aanblik net wat strakker is dan de aanblik van een roldeur. 

Bovendien heeft een sectionale deur aan de buitenzijde geen handgrepen en worden de deurpanelen niet in een opbergbox opgerold, maar direct onder het plafond in de garage gehangen. Het is dus belangrijk dat de ruimte direct onder het plafond vrij blijft zodat de sectionaaldeur geopend en gesloten kan worden.

Naast sectionaaldeuren zijn er natuurlijk nog andere soorten garagedeuren waaruit je kunt kiezen. Bekijk dit handige overzicht van alle soorten garagedeuren om je verder in te lezen.

Roldeur voor je garage kopen? Hier moet je op letten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven