Mechanische beveiliging voor je bedrijfsauto

Bedrijfsauto’s zijn helaas enorm populair bij inbrekers. Het komt dan ook vaak voor dat de bedrijfsauto’s worden opengebroken en de waardevolle lading wordt gestolen. Veel montage bedrijven gebruiken namelijk hun bedrijfsauto als opslagplaats voor waardevol gereedschap. En criminelen weten dat…

Het komt ook vaak voor dat de complete bedrijfsauto, inclusief lading, wordt gestolen. Met mechanische beveiliging kun je de kans op diefstal tegengaan. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om je voertuig mechanisch te beveiligen.

Versnellingsbaksloten

Met een versnellingsbakslot maak je het onmogelijk om vanuit de bestuurderscabine te schakelen. Het slot voor de versnellingsbak zet de overbrenging tussen de schakelbak en de versnellingspook namelijk op slot. Je kunt het slot activeren door de sleutel eruit te halen. Dit werkt dus als een goede reminder. Want als je de sleutel in je hand hebt weet je dus zeker dat je versnellingsbakslot op slot zit.

De bijgeleverde sleutel kun je omklappen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over dat er sleutel in de weg zit. En de bouten waarmee het slot wordt gemonteerd worden afgebroken op moment dat het slot na montage is getest.

Motorkapsloten

De motorkap is helaas vaak het doelwit als dieven waardevolle onderdelen van je auto willen stelen. En laat het nu net het motorkapslot zijn dat zeer eenvoudig is open te breken. Het standaardslot dat gemonteerd wordt is namelijk van bedenkelijke kwaliteit. De investering in een professioneel motorkapslot is daarom eigenlijk een must.

Tip: combineer de montage van een versnellingsbakslot met een motorkapslot. De monteur hoeft dan maar één keer bij je langs te komen om de sloten te monteren. Dat scheelt in de reiskosten. En doordat je twee sloten aanschaft zijn ze vaak bereid om je een korting op de sloten te geven.

OBD stekker

De OBD stekker kan misbruikt worden om nieuwe sleutels in te leren. Het is dus zaak om de OBD stekker met een mechanisch slot te beveiligen. Als je vanwege budgettaire redenen niet kunt investeren in alle drie de sloten, is heeft het OBD slot naar onze mening de minste prioriteit. Dit slot zit immers in de bus. Dus dieven moeten dan eerst de deur openbreken om bij het OBD slot te kunnen komen.

Andere manieren om de kans op diefstal te voorkomen

Naast het mechanisch beveiligen van je bus kun je ook een aantal andere dingen doen om de kans op diefstal van je bus of de waardevolle lading te voorkomen:

  • Parkeer je bestelbus altijd in het zicht, dus niet op een afgelegen plek.
  • Zorg dat de ruiten van de laadruimte geblindeerd zijn zodat van buiten af niet zichtbaar is welke spullen er in de laadruimte liggen
  • Vertel op je website niet dat je standaard allerlei onderdelen meeneemt als je naar de klant toekomt.
  • Gebruik je bus niet als opslagplaats. Zorg altijd dat je alleen de hoognodige spullen in je bus hebt liggen en berg de andere spullen op in je pand.

Advies over mechanische beveiliging van bestelauto’s

Heb je behoefte aan advies over de beveiliging voor jou bedrijfsauto? Neem dan contact op met een busbeveiliger en laat je adviseren over wat voor jou de beste oplossingen zijn. Op die manier voorkom je achteraf ‘had ik maar’ momenten.

Mechanische beveiliging voor je bedrijfsauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven