Zo kan je een blokhut bouwen

Hoewel dit een modern tijdperk is, overwegen steeds meer mensen nu om een ​​blokhut te bouwen omdat ze er dichter bij de natuur mee kunnen komen. Ze weten echter niet allemaal waar ze moeten beginnen met bouwen. Als jij een van die mensen bent, is dit artikel iets voor jou. Door middel van dit artikel leer je hoe je je blokhut kunt bouwen door beschikbare middelen te gebruiken en een goede basis voor de blokhut te creëren. Je leert ook hoe je de cabine moet onderhouden door er geen planten in de buurt van te planten.

Gebruik alle beschikbare bronnen

Door alle beschikbare materialen te gebruiken, zou het bouwen van de blokhut geen zware klus moeten zijn. Voor de wanden of kozijnen kun je bijvoorbeeld sloophouten planken gebruiken. Door verouderde maar nog steeds functionele spijkers te hergebruiken, kun je geld besparen. Zelfs als de materialen in je huis oud lijken, kunnen ze nog steeds functioneel zijn. Wil je een rustieke sfeer uitstralen, dan is dit nog beter. Als de materialen echter te slecht zijn om te worden gebruikt, mag je ze niet gebruiken. Je hoeft geen materialen van mindere kwaliteit te kiezen als dat alles is wat je hebt, zelfs als geld besparen het primaire doel is. Dit is een slechte beslissing omdat dergelijke materialen niet lang standhouden. Je moet nieuwe materialen kopen op plaatsen die je kunt vertrouwen als de materialen die je thuis hebt veel te oud zijn. Houd er rekening mee om de kosten van de materialen die door verschillende retailers worden aangeboden te onderzoeken.

De basis van de blokhut moet van beton zijn

Of je nu een blokhut of een veranda bouwt, de basis ervan is altijd belangrijk. De basis van de blokhut moet worden gebouwd met een tot twee meter van een sterke anorganische substantie, zoals beton. Je kunt elk anorganisch materiaal gebruiken dat je kiest naast beton. Aangezien kiezels het natuurlijke motief van het hout goed aanvullen, lijken ze een populaire optie te zijn onder hut eigenaren. De hardhouten vloer kan er dan bovenop worden gestapeld. Je blokhut loopt het gevaar ongedierte zoals kakkerlakken, termieten en houtmieren aan te trekken als de hardhouten vloer direct op de grond rust. Op deze manier kun je voorkomen dat deze plagen je houten vloer agressief beschadigen.

Houd je blokhut droog door nabijgelegen planten te verwijderen en afvoeren te installeren

Om de circulatie rond je hut te optimaliseren, mag je binnen een straal van anderhalve meter geen bomen of struiken laten groeien. Hierdoor kan meer lucht gemakkelijk door je houtblokken dringen, wat het droogproces versnelt. Als je ze te dicht bij je blokhut plant, kan er vocht ophopen op de houten wanden van de cabine. Dit zal op den duur de muren beschadigen. Daarnaast kun je ook een Franse afvoer installeren om te voorkomen dat er water van onderaf komt. De Franse drain bestaat uit een geul met met stenen gevulde geperforeerde buizen. Regenwater druppelt door de pijp, langs het grind en in de greppel voordat het wordt verwijderd. Met behulp van deze afvoer wordt regen die anders rond je huis zou kunnen verzamelen en het hout zou doen rotten of de grond drassig zou maken, zodat je hut zou wegzakken of verplaatsen, omgeleid.

Zo kan je een blokhut bouwen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven