Zelf raamdecoratie bevestigen

Sommige mensen besparen het liefst geld op het inhuren van monteurs en timmermannen. Zij kiezen er het liefst voor om zoveel mogelijk zelf te doen, zodat ze meer geld kunnen besteden aan meubilair en andere dingen. Echter betekent dit ook dat je het een en ander moet leren over het monteren en installeren van bepaalde apparatuur. Gelukkig staan er online een hele hoop handleidingen hiervoor en zal dit artikel je ook nog eens helpen bij het monteren van gordijnen. Van jaloezieën tot rolgordijnen, dit artikel helpt jou op weg.

 

Jaloezieën

Wanneer je ervoor kiest om jaloezieën te kopen, is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet hoe je deze ophangt. Begin met het opmeten van het raam. Zorg dat je zowel de breedte als de lengtemaat hiervan weet. Vervolgens is het tijd om de jaloeziehoogte te bepalen. Je zal aan beide kanten de jaloezie vaak iets moeten inkorten om hem passend te maken. Vervolgens is het tijd om hem op te hangen. Begin met het vastschroeven van de montagesteunen in het kozijn. Hierop zal de jaloezie steunen en het is daarom ook belangrijk dat deze goed bevestigd worden. Vervolgens zal je de jaloezie in de steunen plaatsen en de borgvleugels dichtdrukken. Je zal enkel nu nog de tuimelstaaf vast moeten maken en de hoogte van de jaloezie moeten aanpassen.

 

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn vergelijkbaar met jaloezieën maar werken net iets anders. Je begint met het vastzetten van de steunen op of in het kozijn. Hierbij kies je of je het rolgordijn ‘in de dag’ (in het kozijn) op ‘op de dag’ (op het kozijn) wilt bevestigen. Nadat de steunen zijn vastgezet, is het tijd om de bedieningsonderdelen in het rolgordijn zelf te schuiven. Zodra dit is gedaan kan je deze bedieningsonderdelen als het ware in de steunen klikken. Dit kan eventjes ingewikkeld zijn, dus neem hier ook de tijd voor en het geduld. Zodra de onderdelen in de steunen zijn geklikt, is het tijd om de afdekkapjes over de steunen te schuiven. Hierdoor zie je de mechanische onderdelen van de steunen niet meer. Zodra dit is geregeld kan je de rolgordijnen testen door ze eenmalig uit en in te rollen. 

 

Zelf raamdecoratie bevestigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven