Kunstgras of echt gras in je tuin laten leggen?

Wil jij jouw tuin renoveren en twijfel je over kunstgras of echt gras? Een mooi gazon of grasveld staat natuurlijk prachtig in je tuin. Bovendien kunnen je kinderen er lekker op spelen. Maar ga je voor kunst- of natuurgras? In deze blog delen we de voordelen en nadelen, zodat jij de keus kunt maken tussen kunstgras of echt gras in de tuin laten leggen.

Kunstgras in je tuin

Kunstgras is zoals de naam al zegt nep gras. Het is vaak gemaakt van polyethenen en wordt geleverd in matten die je in de tuin kunt neerleggen. Er is tegenwoordig veel keus qua kleuren en kwaliteit. Kies je voor hoge kwaliteit kunstgras, dan lijkt dit enorm veel op natuurgras.

Voordelen

Het grootste voordeel van kunstgras in je tuin is dat dit onderhoudsvriendelijk is. Je hoeft nooit meer te maaien, sproeien of zaaien. Het kunstgrasveld blijft altijd egaal en groen. Ook voor mensen met hooikoorts of grasallergie is dit een goede oplossing. Zo kun je genieten van een gazon in je tuin, zonder de allergieklachten.

  • Vergt weinig onderhoud
  • Het hele jaar groen en egaal
  • Lange levensduur
  • Veel keus qua kleuren en p0olhoogte

Nadelen

Hoewel kunstgras voor veel gemak zorgt, zijn er ook enkele nadelen aan het leggen van kunstgras. Het kan er namelijk nep uitzien, vooral wanneer je kiest voor een goedkopere soort. Daarbij is hoge kwaliteit kunstgras een stuk duurder dan echt gras.

In de zomer kan een kunstgrasveld in de tuin erg heet worden als de zon er vol op staat. Houd hier dus rekening mee als je graag op blote voeten door de tuin loopt.

  • Duurder dan echt gras
  • Goedkoop kunstgras ziet er nep uit
  • Wordt heet in de zomer

Natuurgras in de tuin

Jarenlang hebben veel mensen gekozen voor natuurgras in de tuin. Kunstgras was nog niet veel verkrijgbaar of was qua kwaliteit nog niet goed genoeg om echt gras te vervangen. Een gazon van natuurgras in je tuin ziet er prachtig uit en zo haal je een stukje groen naar je huis. Zelfs als je in een drukke stad woont.

Voordelen

Echt gras heeft als belangrijkste voordeel… dat het echt is! Klinkt logisch natuurlijk, maar het is nu eenmaal zo. Natuurgras ziet er altijd echt uit en is stukken beter voor de natuur. Ook voor kinderen en huisdieren is echt gras perfect om op te spelen. Houd jij van de geur van versgemaaid gras? Dan mag natuurgras niet ontbreken in jouw tuin.

Naast dat echt gras in je tuin beter is voor het milieu, is het ook goedkoper dan kunstgras. Wil jij gras in je tuin laten leggen voor een hovenier en besparen op de kosten? Dan kun je dus beter voor een echt grasveld kiezen.

  • Authentieke uitstraling
  • Beter voor natuur en milieu
  • Goedkoper dan kunstgras

Nadelen

Maar wat is dan het nadeel van natuurgras? Het vergt veel meer onderhoud. Je moet natuurgras maaien, sproeien, bemesten en zaaien. En dit alles om het in goede conditie te houden. Geef je het even geen aandacht? Dan raakt je tuin overwoekerd door hoog gras. Of het droogt uit en er ontstaan kale plekken in je gazon. Ben jij niet zo gek op tuinieren? Dan is natuurgras waarschijnlijk niet de beste keus.

  • Meer onderhoud nodig
  • Niet fijn bij hooikoorts of grasallergie
  • Kunstgras laten leggen door hovenier

Ben jij op zoek naar een onderhoudsvrije tuin? Dan is kunstgras de beste optie voor jouw gazon. Je kunt kunstgras laten leggen door een ervaren hovenier. Bij Slimster kun je eenvoudig offertes aanvragen en vergelijken van hoveniers uit jouw omgeving. Zij helpen jou bij het renoveren en verbouwen van de tuin, compleet naar jouw wens. Dus of je nu voor echt gras of kunstgras kiest, bij deze ervaren hoveniers ben je aan het juist adres!

Kunstgras of echt gras in je tuin laten leggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven