Hoe kies je voor de beste dakdekker?

Wanneer je problemen hebt met je dak wil je het liefst dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt. Om er zeker van te zijn dat de dakdekker die je kiest het juiste werk levert zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Welke punten dat zijn, lees je hier. 

Kies voor kwaliteit 

Dit klinkt misschien heel voor de hand liggend, maar het kan lastig zijn om de goede dakdekker bedrijven van de slechte te scheiden. Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. 

  • KVK. Om er zeker van te zijn of een dakdekker erkend is, kun je kijken of een bedrijf ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel in het vestigingsgebied. 
  • Certificaten. Voordat je met een bedrijf in zee gaat, kun je kijken naar de certificaten die ze in hun bezit hebben. Er zijn namelijk een aantal specifieke certificaten die ze moeten hebben om te voldoen aan het keurmerk van Dakwerk. 

Een andere manier waarop je de kwaliteit van een dakdekkers bedrijf kunt bepalen is door te kijken naar de garanties die ze bieden. 

Gegarandeerd garantie 

Wanneer een bedrijf zeker is van hun zaak zullen ze dit ongetwijfeld duidelijk willen maken aan de klant. Een manier waarop ze dit doen is door een goede garantie te geven. Garantie houdt in dat je als klant altijd recht hebt op een goed eind product. Is dit niet het geval? Dan kan het zijn dat je geld terug krijgt, of dat er opnieuw naar wordt gekeken door het bedrijf. Bied het bedrijf dus een hoge garantie? Dan is de kans groot dat ze weten wat ze doen en niet van plan zijn fouten te maken. 

Super speciale specialisten 

Soms vraagt het dakwerk wat uitgevoerd moet worden om een specifieke skill. In dat geval is het handig om op zoek te gaan naar een dakdekker die hierin is gespecialiseerd. Zo weet je zeker dat het werk waar jij naar op zoek bent op de juiste manier wordt uitgevoerd. 

Een prima prijskaartje 

De gemiddelde prijs van een dakdekker ligt tussen de € 50,- en € 150,- per m². Wanneer een dakdekker heel veel minder vraagt, of juist heel veel meer, dan kan dit betekenen dat er iets niet helemaal klopt. Kijk daarom dus van tevoren goed naar wat ze bieden en of deze prijs over een komt met wat jij zoekt. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaald! 

Hoe kies je voor de beste dakdekker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven