Gereedschap voor scheurherstel in de muur

Scheuren in de gevel kan betekenen dat je funderingsproblemen hebt. Als gevolg van deze funderingsproblemen kunnen scheuren in de muur, klemmende ramen en scheve vloeren voorkomen. Scheuren in de muren zijn daarentegen niet alleen gevaarlijk, het zorgt ook voor waardevermindering van je huis. Het is zelfs mogelijk dat daardoor je huis onverkoopbaar is. Bij twijfel is het daarom altijd goed om een funderingsonderzoek uit te voeren. Dit kan door verschillende organisaties zoals Duurzaamfunderingsherstel. Het is mogelijk om de scheuren in de muur zelf te herstellen. Met gereedschap van online bouwwebshop Wallproducts heb je alles wat je nodig bent voor het professioneel herstellen van scheuren in de muur. Benieuwd welk gereedschap je nodig bent voor scheurherstel? Lees hieronder gauw verder.

 

Benodigdheden voor scheurherstel

Voor scheurherstel ben je verschillende producten nodig. Wanneer je voor het eerst scheuren in de gevel wilt herstellen heeft Wallproducts een zogeheten basis set voor scheurherstel. Dit bevat eigenlijk alles wat je nodig bent voor scheurherstel. Je bent namelijk het volgende gereedschap nodig voor scheurherstel:

  • Wapeningsstaven. De online bouwwebshop Wallproducts heeft meerdere diktes wapeningsstaven voor verschillende voeghoogtes. Kijk hier goed naar.
  • Ankermortel om de wapeningsstaven te verankeren. Met een mortelpistool kan dit gemakkelijk en professioneel.
  • Steenpasta om bakstenen te herstellen zodat het scheurherstel nauwelijks terug te zien is.

Daarnaast ben je ook overig gereedschap nodig die het werk makkelijker maken. Denk hierbij aan voegenhamers of muurfrezen om oude voeg te verwijderen. Of een voegspijker om de wapeningstaven gemakkelijk aan te brengen. Hou ook rekening met een brede en smalle spuitmond 

 

Stappenplan scheurenherstel

Bij scheurherstel is het belangrijk om de oorzaak goed achterhaald de hebben. Vervolgens kun je de oude voeg rondom de scheuren tot halverwege eruit halen. Dit kan met een voegenhamer of een muurfrees. Vervolgens kun je met ankermortel een wapeningsstaaf aanbrengen. Op dit moment is er alweer een stevige verbinding gemaakt. Met steenpasta kun je ervoor zorgen dat de herstelwerkzaamheden nauwelijks terug te zien zijn. Zo simpel is het! Kijk wel goed op de online bouwwebshop Wallproducts voor gedetailleerde informatie en een specifieker informatieplan.

Gereedschap voor scheurherstel in de muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven