Bescherm je materiaal en je infrastructuur!

Wanneer je een bedrijf runt is het laatste wat je kan gebruiken beschadigingen aan je materialen, rijtuigen en infrastructuur. Niet alleen is dit altijd een kostelijke zaak, bovendien verlies je er ook veel tijd mee. Door aanrijbeveiliging te (laten) installeren kan je deze schade en de bijbehorende kosten voorkomen. Meestal gaat het om relatief kleine ingrepen met een groot resultaat.

Aanrijbeveiliging voor binnen en buiten

Met de juiste aanrijbeveiliging bescherm je je rijdende machines, poorten, wanden, stellingen en laadstations. Dit komt omdat aanrijbeveiliging botsingen met machines voorkomt. Aanrijbeveiliging bestaat in verschillende vormen en kan gemaakt worden van verschillende materialen. Denk maar aan aanrijbeveiliging in staal, inox of kunststof. Welk materiaal je kiest, hangt af van de toepassing die je nodig hebt. Bovendien kan je je aanrijbeveiliging meestal op maat laten maken.

Toepassingen van aanrijbeveiliging

Een voorbeeld van aanrijbeveiliging in staal is poortbescherming. Hierbij worden stevige metalen platen rond de kwetsbare geleiders van de wieltjes van je sectionaalpoorten geplaatst. Poortbescherming is compact en kan flexibel gemonteerd worden. Dit is een erg budgetvriendelijke manier om je poorten te beschermen en de continuïteit van je werkzaamheden te kunnen garanderen.
Een andere vorm van aanrijbeveiliging zijn wieldwingers. Meestal worden deze beveiligers gebruikt om vrachtwagens te geleiden ter hoogte van laadkades. Je kan ze ook inzetten langs weegbruggen of om je muren en wanden te beschermen.

Nuttige toepassing van stootpalen

Een andere, erg nuttige vorm van aanrijbeveiliging is de rampaal. Een rampaal, of stootpaal, beschermt je gebouwen tegen ramkraken en aanrijdingen door voertuigen. Stootpalen zijn vooral te gebruiken bij puntrisico’s, zoals de hoeken van je gebouwen en installaties, poortopeningen, hydranten en bij uitstekende delen van machines. Je kan rampalen bestellen in verschillende uitvoeringen. Je kan ze laten betonneren en uitneembaar of inklapbaar laten maken. Een andere optie is om je stootpaal met een voetplaat op een gebetonneerde ondergrond te laten installeren. Hierdoor wordt je stootpaal stevig verankerd en is hij gemakkelijk te vervangen wanneer dit nodig zou zijn.Je kan rampalen laten maken in staal of RVS.

Hoe installeer je aanrijbeveiliging?

Eerst en vooral is het een goed idee om samen met een expert te bekijken welke vorm(en) van aanrijbeveiliging nuttig zouden zijn voor jouw bedrijf. Hierbij wordt dan gekeken naar de zaken die dienen beschermd te worden en naar welke materialen dan voor het beste resultaat zullen zorgen. Vervolgens wordt er een offerte opgemaakt. Je kan ervoor kiezen om de aanrijbeveiliging zelf te installeren of om dit te laten doen door professionals.

Bescherm je materiaal en je infrastructuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven